Temel Lise Nedir

Özel öğretim kurumları olarak faaliyetlerine devam eden dershaneler, geçtiğimiz yıllarda çıkarılmış olan yönetmelik kapsamında tamamen kaldırıldı ve yerine temel lise ifadesi getirildi. İlgili yönetmelikte temel lise, dönüşüm programına alınan ve dershaneden özel okula dönüşecek olan kurumlar olarak adlandırıldı. Temel liseler kısaca ; (dershanelerin) kurucuları tarafından açılabilen, MEB tarafından desteklenen ve teşvik edilen ve kısacası dershanecilik faaliyetlerini özel okul faaliyetiyle beraber sunabilen ve öğrencilerine diploma verme yetkisine de sahip olan ortaöğretim özel okullarıdır.

Bahsi geçen bu kurumlar yani temel liseler, uzun yıllardır üniversite sınavlarına hazırlık eğitimleri veren dershanelerin bu alanda elde etmiş oldukları bilgi ve birimleri, Milli Eğitim sistemi ile bütünleştirip kullanılmasını sağlayarak, öğrencilerin hem okula hem de dershanelere gitme zorunluluğunu ortadan kaldırmak amacı ile oluşturulmuştur.