Silivri Kolejler

SİLİVRİ KOLEJLER VE YABANCI DİL FAKTÖRÜ

KOLEJLERDE DİL EĞİTİMİ

İnsanların hayatında en çok ihtiyacını duyduğu ve gerekli olan şeyi eğitimdir. Ve son zamanlarda özen göstermemiz gereken eğitimin alt dalı olan konu ise yabancı dil eğitimidir. Ve yabancı dil eğitimini en kapsamlı görebileceğimiz yer ise kesinlikle kolejlerdir. Özellikle yabancı dil ders saatleri diğer derslerden çokça fazladır.  Bunun nedeni ise gelişme çağında olan çocuklara tamamen doğru eğitimi verebilmek ve aynı zamanda yabancı dil öğrenerek gelişmelerini sağlamaktır.  Şimdi yabancı dilin öneminden söz edecek olursak, dünya değişiyor ve globalleşen dünyamızda tek bir dil bilmek bile yetmiyor zaten. İngilizce zaten herkesin mutlaka bilmesi gerekiyor. Bunun yanında çocuk bir de ek bir dile ihtiyaç duyuyor. Yani en azından tamamen öğrenmese de mutlaka ve mutlaka ikinci bir dilin temellerini atması gerekiyor. Hal böyle olunca devlet okullarında verilen yabancı dil eğitimi genelde yeterli olmuyor. Bu yüzden kolejler yabancı dil eğitimi konusunda her zaman bir adım öne geçiyor. Kolejlerde ağırlıklı olarak yabancı dilin verilmesi gerçekten çok büyük bir avantaj benim gözümde. Çünkü yabancı dil eğitimi artık günümüzde en az matematik dersi kadar önem arz ediyor. İngilizce eğitimi ve yan diğer dillerin eğitimi çok küçük yaşlarda başlanmalıdır. Mesela çocuk kendini fark etmeye başladığı andan itibaren dil eğitimi verilmeye başlanmalı diye düşünüyorum. Kolej eğitim sistemi de tüm kreşlerden tutun liseye kadar olan kısmı kapsadığı için dil eğitimi süreci böyle erken başlamış oluyor. Kolejlerde dil eğitimi devlet okullarına ve dil kurslarına göre daha kaliteli oluyor. Çünkü ağırlık direk ona veriliyor.

Geçmişte kolejler ana şehirler için bile çok az sayıda iken şimdi tüm şehirlerde bulunuyor. Silivri kolejler denildiğinde de akla ilk olarak tek bir isim geliyor Drc Kolejleri. Kolejimiz de ilgili ve kaliteli öğretmenlerimiz ile çocuklarınız en iyi dil eğitimine başlamış oluyor. Yenilikçi yapıları takip ediyor ve Drc kolejleri olarak isteklerinize en iyi şekilde kulak verdiğimizi belirtmek isterim.