Sarıyer kolejler

DRC Sarıyer

Nasıl Ders Çalışmalıyız?

Kasım ayı itibariyle öğrencilerin ilk sınavlarını geride bıraktıkları, ikinci sınavlarının da yavaş yavaş yaklaşmakta olduğu bir dönemdeyiz. Son dönemde sınav sistemi değişikliklerinin yeniden gündeme gelmesiyle, özellikle ortaokul ve lise son sınıf öğrencilerinin yoğun bir strese girmiş olduklarını gözlemliyoruz. Çoktan seçmeli test özelliğinde olan bu sınavlarda,  daha çok okuduğunu kısa sürede anlamaya yönelik sorular seçildiğini biliyoruz. Dolayısıyla, düzenli bir okuyucu olmanın bu sınavlarda büyük bir olumlu etki yarattığını baştan söylemeliyiz. Ancak soru çözerken oldukça önem taşıyan stratejileri ve taktikleri bilmenin, başarı oranınızı yükselteceğini de unutmamanız gerekiyor. Ders çalışma düzeninizi ve tekniğinizi yeniden gözden geçirmeniz gereken bir dönemdesiniz. Size ders çalışma yöntemleri ve sınavlarda uygulanması gereken bazı teknikler hakkında bilgi vereceğimiz yazımıza da böylece başlamış bulunuyoruz.

-Öncelikle başarılı olmanın en temelinde hayati bir amaç bir hedef olması gerekir. Ne için ders çalışmanız gerektiğini ve ne kadar ders çalışmanız gerektiğini herkesten iyi siz bilirsiniz. O yüzden bunu etraflıca düşünüp somut bir noktaya varmakta fayda var.

-Bazılarınız yatakta, yerde uzanarak ders çalışmaya alışmış olabilir. Ancak böyle yoğun ve kalıcı bilgiler edinmeye çalıştığınız bir dönemde masa başında çalışmaya gayret etmeniz, dikkatinizi toplamanız ve motivasyonunuz açısından daha iyi olacaktır.

-Oldukça fazla kitapla haşır neşir olacağınız bu dönemde, kaynak konusunda cimri davranmayın. Farklı farklı yayın evlerinin farklı kaynak ve deneme testlerini edinmeye özen gösterin.

-Programlı olmaya dikkat edin. Saat saat ayarladığınız bir program yapamasanız da birbirinin ardına gelen dersleri kendince bir sıraya sokup, size özgü bir düzenle çalışmaya gayret edin.

-Ders çalışırken farklı duyularınızı harekete geçirin. Okuduktan sonra yanınızdaki arkadaşınıza ya da bir aile üyesine okuduğunuzu anlatmanız, çalıştığınız konu hakkında çeşitli görsel ve grafikleri incelemeniz, öğrendiklerinizin zihninize daha kalıcı bir biçimde yerleşmesini sağlayacaktır.

-Sayısal bir derse çalışıyorsanız, müzik dinlemeniz (klasik müzik gibi) sizi çok fazla zorlamayacak olsa, uzun cümlelerle dolu sözel bir ders çalışıyorsanız okuduklarınızı aklınızda tutmanız biraz zorlaşabilir. Ancak bu sizin alışkanlıklarınıza bağlı olarak değişiklik gösterebilecek bir durumdur.

-Motivasyonunuzu düşüren kişilerden ve ortamlardan uzak durmaya çalışın. Olumsuz bildirimler, sizi kaygılandırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

-Çalıştığınız ortamları, sizin alışkanlıklarınıza, zevklerinize göre düzenleyin. Çalışırken konforunuzu önemseyin.

-Özellikle üzerinde durmanız gereken noktaları renk, sayı gibi gruplandırmalara tabi tutmak, öğrenmenizi kolaylaştıracaktır.

-Öğrendiklerinizi, kendiniz belirlediğiniz aralıklarla tekrar etmeyi alışkanlık haline getirin. Böylece bilgiler yüzeysel olmaktan çıkıp, kalıcı hafızanıza yerleşecektir.

-Anlamakta zorlandığınız konular olabilir, o derslerden ya da konulardan vazgeçmeyin, üstüne düşerseniz başardığınızı göreceksiniz.

-Öğretmenleriniz ve ebeveynlerinizin desteği bu kritik dönemde oldukça önemlidir, onlarla sık sık olumlu, olumsuz gelişiminiz üzerine konuşun, çözümler arayın.

Başarılı olmak için okullarınızın eğitim-öğretim politikası, öğretmenlerinizin tavrı elbette çok önemlidir. Günümüzde öğrencilerin birbiri ardına girdikleri pek çok sınav sonucunda Sarıyer’deki özel okullar ve Sarıyer’deki kolejler, sınav koçluğu konusunda uzmanlaşmış durumdalar. Sınav sistemlerinin zorlu ama başarılabilir olduklarının bilincinde olan Sarıyer özel liseleri günden güne artıyor ve sistemin şartlarına politikalarını uydurmaya çabalıyorlar. Sarıyer kolej fiyatları hakkında sitemizden bilgi alabilir, bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Sınav Koçluğunun amacı; öğrencinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda hayatına yön vermek, sınav başarısının yanında daha sonraki süreçlerde yaşamına katkı sağlayacak akademik donanımını sağlamak, mutlu tercihleri ile yaşamına yön vermek, güçlü yanlarının farkında olması ve güçlendirilmesi gereken yanları etkili hale getirerek başarılı olmasını sağlamaktır. Buda DRC kolejleri ile mümkündür.