Özel Anaokulları

Özel anaokulları İstanbul'daki tüm semtler de yani avrupa ve anadolu yakası içerisin de en az bir adet olacak şekilde konumlandırılmıştır.Bu sebeple rakip çok ancak gerçek eğitimi veren sayısı bir o kadar azdır. Özel anaokulları eğitimi bakımından belli özelliklere sahip olmalıdır.Bunlar genel itibari ile Millieğitim tarafından sürekli olarak kontrol altında tutulmaktadır.Özelliklerini bir kaç alt başlıkta toplayabiliriz.

Özel Anaokulları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Özel Anaokulları yuva kreş gibi öğrencileri okul öncesi eğitim vermek adına kurulmaktadırlar.Özel anaokulları öğretmenleri ve personelleri ile devlet okullarına oranla farklılıklar göstermektedir.Birebir olarak seçilmekte olan öğretmenlerin özel anaokulları açısından  önemi büyüktür.

Gerekli gelişim dönemleri konusunda hassas davrandığımız öğrencilerin ilkokula başlamadan önceki eğitimi önemi büyük olduğu bilinmelidir.

Özel anaokulları içerisinde olması gereken kurallar bütünü şu şekilde olmalıdır;

- Psikolojik olarak bedensel gelişimi destekleyici bir ortam yaratmak sağlıklı öğrencilerin yetişmesini sağlayacaktır.

- Özlük belirleme kuramı sayesinde kendine güvenen,problem çözme yetisine sahip çocukların ortaya çıkması sağlanmaktadır.Doğru öğrenme süreçlerinin kontrolü

- Rol model olarak alınmakta olan eğitimcinin yaratıcılık konusunda yetenekli olması en önemli unsurlar arasında gelir ki öğrencinin ufkunu genişletebilsin.

- Özel anaokulları motivasyon artırıcı öğrenmeyi güçlendirici süreçler içerisinde olmalıdır.

- Birbiri ile iyi ilişkiler kuran eğitimciler topluluğu Özel anaokullarında eğitim almakta olan öğrenci davranışlarına yansıyacaktır.

- Gelecekten korkmayıp,umudunu kaybetmeyecek öğrencileri olumlu yönde geliştirici davranışlar oluşacaktır.

-Öğrencinin zayıf noktalarını tamir edip,kişisel olarak güçlü olduğu konular üzerine ağırlaşma stratejisi kullanılmaktadır.

- Öğrenme stilini öğrenciden öğrenciye farklılıklar gösterecek şekilde belirlemek özel anaokulların da en etkili yöntemlerden birisidir.

Tüm bunların yanı sıra anaokulları sadece bu isimle telafüz edilmez.İstanbulda kreş ve gündüzbakınmevleri olarak da geçmektedir.Gerek devlet gerek ise özel anaokulları bu isimle anılabilmektedir.Avrupa ve anadolu yakası olarak konumlanmaktadırlar. İstanbul çevresinde sayı olarak seçenek fazladır.

Maltepe Özel anaokulları Derece kolej şubemizi de buradan inceleyebilirsiniz.