Ordu Kolejler

Ordu bölgesindeki kolejler hemen hemen bakıldığında çok fazla sayıda vardır. Artık Türkiye’nin her bir yanında özel okul eğitimi yaygınlaşmıştır. Çünkü artık insanlar bilinçleniyor ve çocuklarını da ona göre okullara gönderiyor. Ordu Özel Anaokulları, özel ilkokulları, ortaokulları ve lisesi hatta kreşi şeklinde sıralamak mümkündür. Artık eğitim yaşı bayağı düşürülmüştür. Çocuklarınız 4-5 yaşına geldiği andan itibaren eğitim hayatına giriş yapmaktadır. Peki, iyi bir kolejde bulunması gereken özellikler nelerdir? Bu soruyu genelde herkes merak eder. İyi bir dil eğitiminin olması bence en çok gerekli olan şeylerden biridir. Çocuğa ne kadar erken kaliteli bir dil eğitim, verilirse çocuk o kadar iyi bir şekilde öğrenip kendini geliştirebiliyor.

Bir özel okulda bulunması gereken diğer bir özellik ise yenilikçi sisteme ayak uydurmasıdır. Sürekli müfredatlar değişiyor, eğitim sistemleri ve sınav sistemleri değişiyor, programlar değişiyor tüm bunlara rahat bir şekilde ayak uyduran ve çocukların psikolojisini bozmadan bu değişikleri çocuklara verebilen eğitim kurumu gerçekten iyi bir eğitim kurumudur. Yenilikçi sistemde aynı zamanda teknolojik faaliyetler, bilimsel araştırmalar ve buna benzer şeyler de yer almaktadır. Şimdi gelelim diğer bulunması gereken özelliklere, sadece eğitim ders ağırlıklı değil de bunu diğer dallara yayarak da yapılması gerekmektedir. Mesela sanat ve spora büyük ağırlık verilmelidir. Çocuklar eğitim görürken aynı zamanda eğlenmeyi de unutmamalılar.

Öğretmenlerin de gerçekten çok kaliteli olması gerekiyor. İlgili, sabırlı ve kaliteli bir öğretmen her zaman çocuklarınızın sevgisini kazanır. Ve bir çocuk öğretmenini severse okula gitme işini de severek yapar.  Zaten özel okullarda sınıftaki öğrenci sayısı az oluyor. 10-18 kişi arası bir sınıf için ideal sayı diyebilirim. Çok az olması da kötü, çok olması da zaten öğretmenin çocuklarla ilgilenme şansını yitiriyor.  Tüm bunlar genel olarak bir özel okulda bulunması gereken temel özellikler arasındadır.

Tüm kolejler böylesine şartları ve kaliteyi sağlayabilmiş değildir. Ordu Kolejler denildiğinde akla gelebilecek çok fazla kaliteli okul yer almamaktadır. Ancak farklı bölgeler için önerebileceğim güzel bir kolej yer alıyor. Drc Kolejleri tüm dediğim eğitim ilkelerini prensip haline getirmiştir. Hem çocuklara verdiği değer olsun hem de velilere verdiği değer ile diğer kolejlerden her zaman bir adım önde yer alıyor.