Okul Öncesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Okul öncesi eğitimi her öğrenci ve veli için önem arz etmektedir. Bu açıdan okul öncesi kurumu seçerken dikkat edilmesi gerekenleri sizinle paylaşacağım. İlk olarak seçeceğiniz kurumla ilgili ön bilgi toplamalısınız. Telefonla ya da ziyaret ederek çalışma saatlerini, yaş gruplarını öğrenin. Yöneticinin eğitim ve çalışma bilgilerini sorun. Psikoloğu mevcutmu ne tür eğitimler vermektedirler. Öğretmenlerin mezuniyet durumu nedir. Eğitim sistemi ve planı nedir bunları öğrenmelisiniz. Ayrıca kurumun ruhsatı Sosyal Hizmetler Müdürlüğü veya Milli Eğitim Müdürlüğü onaylımıdır. Binanın dış mekanı temiz ve bakımlımı olmalıdır. Bahçesinde güvenlik önlemleri alınmalıdır.

Genel kullanım alanları örneğin tuvaletler çocukların yaş gruplarına uygun olmalı kağıt havlu vs. bulunmalı en önemlisi de hijyenik olmalıdır. Yemek listelerini de göz atmayı unutmayın. Kurumun kapıları size her zaman açık olmalıdır. Çocuğunuzdan devamlı bilgi alma imkanı sunmalılar ayrıca kurumun mesafesi evinize yakın olmalıdır. Servis saati 10-20 dkk geçmemelidir. Derce Kolejleri okul öncesi eğitimden en iyi imkanları sunmaktadır. Alanında uzman öğretmenler ve yardımcılar, pedagojik destek hijyenik ortam ve güvenli bir kampüs ortamı sumaktadır. Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçiniz.