Okul Öncesi Eğitim Önemi

Okul öncesi eğitimi önemi fazladır.  Çocuklar ve ailelere büyük bir faydası vardır. 0-6 yaş arasını kapsayan erken çocukluk döneminde öğrenme faaliyeti en üst noktadadır. Yapılan araştırmalarda okul öncesi eğitim alan çocukların okula devamları ve başarıları diğer çocuklara oranla daha fazladır. Çocukların gelişim ve bireysel farklılıkları göz önünde bulunarak alınan eğitimde çocukların okul başarıları yüksek, sosyal, sözel, zihinsel ve fiziksel gelişim açısından daha olumlu oldukları gözlemlenmektedir. Okul öncesi eğitimi bu nedenle çok önemlidir. Çocukların zeka puanlarında yükselme, beslenme ve sağlık durumunda iyileşme, sosyal ve duygusal davranış gelişimi, sorunları çözme yetisi ve birçok yeti kazandırmaktadır. Drc Kolejleri olarak sağladığımız eğitim sistemiyle çocuğu sosyal hayata hazırlarken birçok beceri kazandırıyoruz. Her yaş grubunun beceri ve özelliklerine uygun eğitim programı hazırlamaktayız. Ayrıca kampüsümüzün sağladığı olanaklarla da fiziksel gelişimine katkı sağlamaktayız. Diyetisyen onaylı beslenme programını hijyen çerçevesinde hazırlamaktayız. Sizlerde Drc Kolejinin eğitiminden yararlanmak istiyorsanız kampüsümüzü ziyaret edebilirsiniz.