Okul Korkusu

Okulların açılma zamanı geldi. Okula yeni başlayacak her çocuğun ve velinin yaşadığı büyük bir sorun olan okul korkusu büyük bir problem teşkil etmektedir. Ev ortamı gibi rahat bir ortamdan kuralları olan okul hayatına adım atmak zordur. Çocuklardan önce ebeveynlerin bu duruma hazır olmaları gerekmektedir. Çocukların bu dönemde karşılaşacağı problemleri önceden kestirmek ve bu durumla başa çıkma yollarını aramaları gerekmektedir. Çocuğunuzun okula gitme ile ilgili kaygılarını dinlemelisiniz. Bu sonuçlara profesyonelce yaklaşmalısınız. Okulun ilk günü anneden ayrılmanın vereceği duygu durumu bozukluğundan çocuklar ağlayarak tepki vermektedir. Bu durumda öğretmenle birlik olup hareket etmelisiniz.

Okul korkusu yaşayan çocuklar ilk gün genel olarak şu soruları sormaktadırlar.

Annem beni alacak mı?

Evime ne kadar uzaklıktayım?

Bu çocukları tanımıyorum?

Çocuklar bu soruların cevaplarını yaşayarak öğrenmektedirler. Bundan dolayı da kaygı duymaktadırlar. Çocuğun okula alışması için velilerin duygularını kontrol etmesi büyük önem taşımaktadır. Sık sık okula gitmemelidirler. Gidecekler ise çocuğuna görünmemelidirler.

Çünkü aşırı ilgi ya da ilgisizlik ince bir çizgidir. Bu çizgiyi korumak sizin elinizdedir. Derece Kolejleri olarak bu sorunu da profesyonelce çözümler buluyoruz. Pedagoglarımız ve uzman eğitimcilerimizle çocukların okul korkusunu minimum düzeye indiriyoruz. Dilerseniz kampüsümüzü ziyaret edebilir ve detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.