MERAK ETTİKLERİNİZ

1.En çok vurguladığınız nokta nedir ?

Bizim en tepede gördüğümüz enstrüman akademik başarıdır.5 yıl üst üste kitlesel başarıda ilçe birincisi olan kurumumuzda Türkiye geneli sınavlarda adını zirveye yazdırmış, birçok öğrencimiz mevcuttur. 2015-2016 eğitim ve öğretim yılı okulistik sınavlarında 9 Türkiye birincimiz bulunmaktadır.

2.Sınıfımız kaç kişiliktir?

Sınıfımız en fazla 16 kişiliktir.

3. Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseniz var mı?

Maltepe yerleşkesindeki anaokulu, ilkokul ve ortaokulu Cevizli’de, lisemiz Küçükyalı’da bulunmaktadır.

4.Okul kaçta başlıyor ve ders kaça kadar sürüyor ?

Okulumuz saat 7:30’da açılıyor. Sabah 08:00 ‘da ders başlıyor. Dersler 17.00’a kadar devam ediyor. Müracaat eden veliler isteye bağlı öğrencilerini alabiliyorlar.

5.Kurumunuzda hangi yabancı diller mevcut ve ne şekilde eğitimleri veriliyor ?

Kurumlarımızda Oxford quality İngilizce ve yine yabancı dökümanlarla destekli Fransızca dersleri verilmektedir.

6.Okulunuzun forması var mı ?

Turkuaz, beyaz ve lacivert renklerden oluşan okulumuza özel forması mevcuttur.

7.Kantin yemekhane ve servis hizmetleriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?

Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi atıştırmalığı olmak üzere 3 öğün yemek hizmetimiz mevcuttur. Yemek üretimi kendi mutfağımızda sıcak üretim şeklinde sağlanmaktadır. Yemek üretiminde kalori değerleri hesaplanmış marka ürünler kullanıp profesyonel ekiplerce servis sağlanmaktadır.

Kartal, Maltepe, Pendik, Ataşehir, Tuzla, Kadıköy, Üsküdar, Sancaktepe, Ümraniye’den gelen birçok öğrencimiz bulunmaktadır. Anadolu yakasının her bölgesine servisimiz mevcuttur.

8.Degem nasıl bir eğitim modelidir ?

Sınavlara hazırlık konseptli okulculuğun başlatıcılarından DRC Eğitim Kurumları MEB müfredatını derinlemesine işlediği gibi senelik çözdürdüğü otuz bin üzeri soruyla TEOG, YGS, LYS ve benzeri Türkiye çapındaki sınavlara en iyi şekilde hazırlamaktadır. Okul haricinde ek özel ders, etüt, dershane ve kurs gibi herhangi bir ek desteğe ihtiyaç duymadan akademik hazırlığın tamamının okulda gerçekleştiği bir sistemdir.

9.Sınıflarda akıllı tahta sistemi var mı?

Sınıflarımızda akıllı içerik ve akıllı projeksiyon sistemi mevcuttur.

10.Sık sık deneme sınavı yapıyor musunuz ?

İlkokul 4’den 12. Sınıfa kadar , kazanım merkezli olarak belirli periyotlarla uygulanan deneme sınavlarımız senede en az 8 kere uygulanmaktadır. Bu sınavlar içerisinde beşyüzbin katılıma kadar ulaşan Türkiye geneli sınavlarda mevcuttur. Sınavlarda çıkan eksiklikler hafta içi ve hafta sonu okula entegre dershane faaliyetleriyle giderilmektedir.

11.Okulda ne tip etkinlikler var ?

Okulumuzda futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, yakartop, uzakdoğu sporları, satranç, drama, halkoyunları, modern dans, mental aritmetik, zihin haritaları, hızlı okuma, hafıza teknikleri, zeka oyunları, Oxford dil, resim ve görsel sanatlar, koro, keman, piyano, bağlama vb. birçok sosyal etkinlikler programımızda mevcuttur.

12.Farklı bölgelerde yeni okul projeleriniz var mı?

Ataşehir , Tuzla , Beylikdüzü başta olmak üzere Anadolu Yakası  ve Avrupa Yakası'nın farklı ilçelerinde eğitim kurumu projelerimiz mevcut.

13.Bir öğrenci/veli neden başka okullar yerine Özel DRC OKULLARI 'nı tercih etmeli?

Özel DRC OKULLARI sözde değil ,özde bir eğitimci kurumudur.Ortaklık yapısının tamamı eğitimcilerden oluşup eğitim haricinde herhangi bir sektörle bağlantısı yoktur.Eğitim kazandığını yine öğrencilerine -eğitime- yatıran 3 nesil öğretmen olma geleneğinden gelen ciddi bir eğitim kurumudur. 2002 den beri sınav sistemini iyi bilen öğretmenleriyle , dershane ve dil okullarına dayanan güçlü kökleriyle , Türkiye geneli sınavlarda sayısız başarılara imza atmıştır.Sınavlara hazırlık konseptli okulculukla özel derse , kursa ihtiyaç bırakmadan eğitimin tüm merkezini okul haline getirmiştir. Öğrencilerin öğrenme metotlarını(görsel,işitsel,kinestetik vb.) profesyonel eğitim hizmetleri ile belirleyen ,ve ona göre öğrenme metodları geliştiren bir beyin takımına sahiptir.Ödevleri okulda bitirten anlayışıyla sosyal bir sorumluluğu üzerine alırken, öğrenmeyi seven öğrenciler ve mutlu ebeveynler hedefindedir.

14.Öğrencilere ortalama senede kaç soru çözdürüyorsunuz?

Öğrencilerimize ödev tekrar ve kontrol sistemiyle senede ortalama 30000 soru çözdürüyoruz.Ayrıca bu çözdüğümüz soruları velilerimiz dijital platformda görebiliyorlar.

15.DRC de oxford quality ne demek?

Okullarımızda Oxford destekli metaryaller kullanıyoruz.Eğitimcilerimiz de Oxford tarafından belirli periyotlarla denetlenmektedir.

16.DRC ne demek?

Adını kurucumuzun yaptığı derecelerden almaktadır. Hayatında dereceler yapmış öğrenciler hedefi ,sürekli göz önünde olsun diye derece eğitim etüt merkezi olarak hizmet vermiş, ismi daha sonra kalıcı olsun diye öğrencilerimizin isteğiyle DRC ye çevrilmiştir. Hala eğitimdeki kalitemizi adıyla kullanmak isteyen, logomuzu barındırmayan DRC ve DERECE lerle bağlantımız yoktur. DRC OKULLARI  ve DRC KOLEJLERİ isim hakkı DRC EĞİTİM KURUMLARI na aittir. DRC ye bir açılım getirilmiştir : Dinamik Rakipsiz Cesur