Okullar Ne Zaman Kapanıyor?

2017 yılı içersinde okullar ne zaman kapanıyor şu sıralar sıkça sorulanlar arasında yer almaktadır. 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı içinde okullar karne tatiline ne zaman girecek veya tatil haziranın kaçında başlayacak sorularınızın tamamı için yanıtlarımız hazır.

Yaz Tatili Başlama Tarihi

Yaz tatili başlangıç tarihi MEB tarafından belirlenecektir.Yaz tatili için şimdiden hazırlık yapan öğrenciler bu haberi sabırsızlıkla beklerken beklenen yanıt geç olmadan geldi ve karne tatili tam tarihi belli oldu.

2017 Okullar Ne Zaman Bitiyor?

Bakanlık açıklamasına göre 2017'de öğrencilerimiz 9 Haziran 2017 Cuma günü karne töreni ile başlayacaklar.Karneler ve başarı belgeleri de tören ile bugün içerisinde dağıtılacaktır.

2017 Okullar Ne Zaman Açılır?

2017 itibari ile okullar tatilden sonra Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasına göre ''2017-2018 Eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 Pazartesi günü'' tekrar başlayacaktır. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’inci sınıflarındaki öğrenciler eğitim hayatına daha erken başlayacaklar.Bilindiği üzere ısınma dönemi boyunca erken gitmeleri gereken öğrenciler okulların açıldığı hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacaktır.

Yaz Tatili Bu Sene Kısalır mı? Kısalacak mı?

Okuduğumuz haberlere göre yaz tatili açıklamarda yer alan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın dediği gibi "Yaz tatilini kaldırma gibi bir düşüncemiz yok. Ancak yaz tatilini öğrencilerimize etkin bir şekilde vermek istiyoruz" dedi.

2017 Resmi Tatil Günleri Nasıl Olacak?

2017 YILINDA RESMİ TATİL OLACAK GÜNLER?

2017 yılı içerisinde resmi tatiller şimdiden bellirlendi.Eğer ki olağanüstü bir değişiklik olmaz ise aşağıda sıraladığımız şekli ile tatiller yapılacaktır.Hangi günlere denk geldiği hakkında detaylı bilgiye de yer verildi.

Yılbaşı: 1 Ocak 2017-Pazar
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan 2017- Pazar
Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs 2017- Pazartesi
Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs 2017- Cuma
Ramazan Bayramı: 25-26-27 Haziran 2017
15 Temmuz Şehitleri Anma Günü: 15 Temmuz 2017 Cumartesi
Zafer Bayramı: 30 Ağustos 2017- Çarşamba
Kurban Bayramı: 1-2-3-4 Eylül 2017
Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim 2017- Pazar

Özel okullar da tatil günleri ortakdır.Kesinlikle değişmez.

ÖĞRENCİLER YAZ TATİLİNDE NELER YAPABİLİR

Öğrenciler yaz tatilinde okulların kapanması ile yaz tatili planları başladı bile.Bizler de öneri bazında öğrenciler için yaz planlarını yapabilecekleri eğitim içerikli yazılarımızı ilerleyen günlerde paylaşmayı planlamaktayız.Yaz tatili bu sene de yaklaşık 3 ay (90 gün) sürmektedir.Yaz tatili iyi değerlendirildiğin de öğrenciler açısından olumlu olacak sonuçlar doğuracaktır.