Kütahya Kolejler

Kütahya Kolejler, bölgesel bakımdan bakıldığında yavaş yavaş gelişim gösteren konulardan biridir. Aslında eğitim konusu ilk başta özenle karar verilip ona göre şekillenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Çünkü çocuğumuzun kaliteli bir eğitim almasını her zaman isteriz. Özel okullarda bu kaliteli ve istediğimiz eğitimi çocuklara sunan en güzel yöntemlerden biridir. Bu konuda aslında hep kafamızda soru işaretleri olur özel okul mu yoksa devlet okulu mu diye, ancak ben imkânı olanlara hep özel okulları tavsiye ediyorum. Kütahya bölgesindeki özel okullar gerçekten son dönemde ilerleme kaydediyor diyebilirim. Bu durum aslında Türkiye bazında öyle gerçekleşiyor. Türkiye’nin her yerinde özel okul eğitimi yaygınlaşmaya başlamış ve okullar yarışır hale gelmişlerdir.

Özel okul ile devlet okulları arasında birkaç tane temel fark vardır. Bunlarında başında ise yabancı dil eğitimi gelir. Bilindiği üzere özel okullarda çocuklara ayrı bir özen gösterilir bu konuda. Çocuk kendini fark etmeye başladığı anda yabancı diller ile tanışır. Genelde anne baba da çalıştığı için çocuklarda sosyal aktivite açısından pek zaman bulamazlar. Ancak özel okullarda bu konuda büyük avantajlar sağlıyor diyebilirim. Ebeveynlerin sağlayamadığı bu konuları genelde özel okullar kolay bir şekilde sağlıyor. Sanat olsun, spor olsun her konuda tam donanıma sahip oluyor. Özel okullarda ders saati devlet okullarına göre daha fazla ve bu da büyük avantajlar sağlıyor. Ailesi çalışanlar için çocuğun daha uzun süre okulda kalması avantajlı oluyor diyebilirim.

Özel kolejlerde fark atan en büyük konu ise sınıflarda daha az sayıda öğrenci yer almasıdır. Hal böyle olunca çocuk daha rahat kendini ifade edebiliyor ve öğretmeni ile iletişimi daha rahat oluyor. Diğer türlü kalabalık bir sınıfta eğitim alması çocukta pasifleşme konusunda kötü ilerlemeye yol açabilir. Özel okullar tüm bunları ve bunun yanında da bir sürü güzel avantajı sağladığı için yararlı oluyor. Ancak her özel okul drc özel okulları gibi olmuyor diyebilirim. Drc kolejleri alanında diğer birçok okula fark atmış bir okuldur. İstanbul’da şubeleri yer alan okulumuz sayesinde çocuklarınızı bir adım öne taşıyabilirsiniz.