Kolejler

Kolej kelime anlamı olarak yabancı dil eğitime ağırlık veren, programların yabancı lise dengi okullara verdikleri adı ifade etmektedir.

Yurtdışında ise bu kavram için tam ifade ortaokul sonrası eğitim vermekte olan kurum latince ''collegium'' olarak adlandırılmaktadır. Bu sözcük Türkiyede bahsettiğimiz gibi yabancı dil ağırlıklı günümüz teknolojilerini en iyi şekilde karşılayabilen kurumlardan oluşmaktadır. Alışıla gelmiş tekdüze eğitimden ziyade en doğrucu ve öğretici olanı sunmaktadırlar. Kolej ve özel okul arasındaki ince farkta aslına bakarsanız dil eğitiminden yana olmaktadır.

Kolej İsimleri

Genellikle kolejleri isimleri ile bilmek isteriz. Bizler ise Derece Kolejleri olarak okul öncesi kurum araştırmakta olan velilerimiz için bu terimlerin detaylarını iletmek istedik. Özellikle öğrenim alacak öğrencinin geleceği söz konusu olduğu için eğitim adına tüm detaylar bilinmelidir. Buradaki veli araştırmalarında detaylar önemli ölçütler taşımaktadır.

DRC Kolej isimleri nereden gelir, bahsetmiş olduğumuz diğer yazılarımızda bahsini geçirdiğimiz gibi derece kelime kökeni farklı bir sebepten dolayı oluşturulmuştur. İsim farklılıkları daha çok kurucunun eğitim sistemini anlatması adına oluşturduğu bir nitelik olabileceği gibi yaşamdan bir kesit alarakta verebilecekleri adların bütünüdür. Derece Koleji olarak bizler ise ismimiz eğitim sistemindeki yerimizi ve farkımızı ortaya koyması amacı ile oluşturduğumuzdan bahsedebiliriz.

Derece ve Kolej ilkeleri

Kolejlerin yerine getirmesi gereken belli başlı kurallar dizisi bulunur. Bazı okullar bunu kural olarak değil prensip olarak benimsemiştir. Bu sebeple tüm dünya üzerinde en iyi olmayı hedefleyen Derece Koleji olarak bizler ilkelerimizi harfiyen uyguluyoruz. Bunlardan bahsetmek gerekirse eğer;

• Kişisel olarak değerlendirmeler yapıldığında doğru ve çalışkan olmak.
  • Yardımseverlik seviyesi en üstte öğrenci ve öğretmen kadrosu oluşturmak ve sağlamak.
  • Sabir, aygı, özgüven kısacası benlik kuramlarının gelişimi adına herşeyi yapmak.
  • Sevgi göstererek öğrencilerin özverilerini ve şevkatlerini kazanmak.
  • Özgüven ve adalet duygularını öğrencilere kazandırmak.
  • Liderlik ve dostluğu en iyi hali ile göstermek.
  • Çalışmalar toplu hareket edilmek kaydı ile yapılırken öğrencilerin ulaşacağı hedef noktalar üzerine basılarak ilerlenir.

Bu ve bunun gibi bir çok hedef doğrultusunda yılmadan ilerleyenler sadece zaferi tadabilir. Bu sebeple öğrenci ve okul arasındaki ilişki ne kadar özverili olursa burada uygulanacak yöntemler de o denli kolay işlenecektir. Derece Koleji kelime olarak yukarıda bahsettiklerimizi kapsarken sürekli yenilikçi ve araştırmacı eğitim anlayışı üzerinde yoğunlaşmaktayız. Pek çok kurum bunu yapamaz iken kolej olma özelliği taşıyan özel okullarımız da bu sistemler bütünü ile gerçekleştirilmektedir.

Başarı süreklilik getirir ve başarmak adına yapacağımız her şey için öncelik öğrenci eğitimidir. Drc Eğitim için ise belli başlı modüller geliştirir buda öğrenci geleceği açısından son derece öncelikli bi durum oluşturmaktadır. Sadece kendimizi düşünmekten çok öğrenci odaklı çalışmalar yaptığımızın göstergesidir.

Son yıllarda yapılmış olan araştırmalar neticesinde Derece eğtiimin uygulamış olduğu bir çok model ile eğitim sorunlarınınçoğu belli orana yok olmuş, yok edilmiştir diybilmekteyiz. Velilerimiz aksi bir durum olmaması adına ellerinden geleni yaparken, kurum olarak sürekli öğrenciyi düşünerek eğitimcilik adına elimizden gelenden her zaman bir tık fazlasını başarıyoruz.

Ancak bunların hepsi veli ve kurum ilişkisi ile başarılabilir. Bizler de bu durumu en iyi dengeleyen kurum olarak Kolej listelerimiz ile günden güne büyümeye devam ediyoruz.