Kâğıthane Kolejler

Liseye girişte yeni sınav sistemi değişikliği dolayısıyla öğrencilerin zaten karışık olan kafası daha da karışmaya başladı. Hem müfredattaki sınıf derslerine hem de girecekleri büyük sınava yetişmeye çalışan çocukların, sınav sistemi değişikliği ile ilgili çok iyi bilgilendirilmesi ve ona göre strateji geliştirmeleri gerektiğinden bir kez de biz hatırlatalım istedik.

Milyonlarca öğrenci, yeni sistemin ayrıntılarını merak ederken, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan açıklama geldi.

YENİ SİSTEM AÇIKLANDI!

TEOG’un yerine gelecek olan sistemi “Veli Tercihine Bağlı Sistem” olarak adlandıran Bakan Yılmaz, yeni sistemle birlikte öğrencilerin evlerine en yakın 5 okuldan birini tercih edeceklerini ifade etti. Vasıflı okullara gitmek isteyen öğrenciler ise isteğe göre yapılacak merkezi sınava girebilecek. Bakan, bu sistemin kısa adının ise, “Liseye Geçiş Sistemi” yani LGS olduğunu belirtti.

Bu sisteme göre, sınava girmeyen bir öğrenci ev adresine en yakın okula yerleştirilecek.
Sınava girecek olan öğrenciler ise, başvuru yaparken önlerine gelen ekrandan 5 adet tercihte bulunacaklar. Uzmanların açıklamasına göre, yüz bine yakın öğrenci sınavla öğrenci alan üst düzey liselere hak kazanabilecek. Mayıs ayında, öğrencilerin yaptıkları tercihin sonuçları açıklanacak.

Yeni lise sınav sistemi ve öngördüğü sınav Sözel ve Sayısal olmak üzere iki bölümden oluşacak ve toplam 60 soru olacak.

Sınav ne zaman yapılacak?

Sınav tarihleri, Haziran ayının ilk hafta sonu olarak belirlendi. Yani bu durumda takvimler, 2 Haziran 2018 veya 3 Haziran 2018’i gösteriyor. İlk oturumun, Cumartesi mı Pazar mı yapılacağı henüz kesinleşmedi.

Sınav müfredatı, 6,7 ve 8. sınıf müfredatlarından oluşacak ve ders kitaplarında sınav öncesi örnek sorular yer alacak.

Geçiş dönemi diye adlandırabileceğimiz bu dönemler hem veliler hem de öğrenciler için zorlu olduğu için profesyonel desteğe ihtiyaç olduğu kuşku götürmüyor. Bu da branş ve rehber öğretmenlerinizin, bilinçli okul yönetiminizin oldukça etkili olduğu bir durum. Kâğıthane’deki kolejler ve Kâğıthane’deki özel okullar bu konuda gelişime açıktır. Drc Kolejleri, tecrübeli eğitim kadrosu ve yüksek hedefleri olan öğrenciler yetiştirme bilinciyle hareket ettiğinden, birçok okula yol gösterici olmuştur. Sizde aydınlık geleceğinizi daha da parlatmak için kampüslerimizi ziyaret edebilir, Kâğıthane kolej fiyatları ile ilgili bilgi almak için, bizlerle iletişime geçebilirsiniz.