Haliç Kolejler

Yabancı Dil Öğrenmenin Zamanı

Günümüzde teknolojinin gelişimi, dünyanın giderek küçülmesi bir şekilde insanların birbirine daha çok yaklaşması anlamına geldi. Artık Twitter, Facebook gibi sosyal ağların da etkisiyle, Dünya’nın her yerinden insan birbiriyle rahatça iletişim kurabiliyor,  video konferansları kullanarak iş görüşmeleri yapabiliyor, hatta birçok eğitim kurumu bu şekilde canlı uzaktan eğitimler dahi verebiliyor. Globalleşen dünyanın en büyük ihtiyaçlarından biri genellikle İngilizce olmak üzere ikinci bir yabancı dil bilme yetisi oldu. Yeni yetişen genç nesilde, birçok ülkeye göre dil bilme oranımız yüksek olduğu halde konuşma pratiğimizin çok da iyi olmadığı herkesçe bilinir. İlkokul seviyesinden itibaren uygulanan ezberci, gramer kökenli eğitim, çoğu genci İngilizcenin temel kurallarını bilen, ancak kendini konuşmak için yetersiz hisseden kişiler haline getirdi. Hatta bu grubun içinde, dil kurslarına büyük miktar paralar harcayan, dil öğrenmek için yurtdışına gidip kayda değer bir sonuç alamayanlar olduğunu da söyleyebiliriz.

Kendimizi bu konuda güvensiz hissetmek, yaşın ilerlemesiyle dil öğrenmeye dair zihinsel yetilerimizin bir miktar azalmasını bu durumun başlıca sebepleri arasında gösterebiliriz. Öğrenmenin yaşı olmadığı gerçektir, ancak bu durum yabancı dil öğrenme de pek de öyle değildir. Çünkü çocukların beyin gelişimi anne karnından itibaren, dil öğrenmeye özellikle de ilk duydukları dilin yani anadillerini öğrenmeye o kadar açık ve elverişlidir ki, eş zamanlarda ikinci veya üçüncü bir dil öğrenme de oldukça açık olurlar. Bu zihinsel yetileri, 2. Sınıf yani 8-9 yaş zamanlarında doruğa çıkar. Uzmanların görüşü de, çocukların dil eğitimine bu yaşlar da başlamalarıdır.

Dil öğrenmekteki metotlar, tıpkı anadilimizde olduğu gibi olmalıdır. Dinlemeye ve konuşma pratiğine ağırlık verilen, bu arada tıpkı bizim konuşmayı sökerken, dilbilgisi kurallarını zaman zaman yıkarak, doğruyu aradığımız ve eninde sonunda bulduğumuz şekilde bir, çok yönlü eğitim bizim konuşma pratiğimizi arttıracak ve bizi konuşmaya itecektir.

DRC Kolejleri olarak, dil eğitiminin öneminin ve bunun profesyonellerce yapılması gereken bir eğitim öğretim süreci olduğunun, bilincinde olarak alanında uzman ve tecrübeli öğretmen kadromuzla her öğrencimize kendi seviyesine uygun eğitimi veriyor, bu süreçler sonunda öğrencilerimizin seviyelerini sık dol değerlendiriyoruz. Belli yaş aralıklarında öğrencilerin kazanacağı kazanımlar biraz önce bahsettiğimiz gibi diğer yaş gruplarından farklı olduğundan, hızlı ve hâkim dil öğrenme konusunda çocuğunuz için istekliyseniz, DRC Kolejlerini güvenle tercih edebilirsiniz.