Fatih Kolejler

Fatih, İstanbul’un en kalabalık semtlerinden birisidir. Özellikle günümüzde yoğun turist etkisiyle yoğunlaşıyor Fatih. Hal böyle olunca devlet okullarında eğitim süreci biraz sıkıntılı hal alıyor. Sınırlar gitgide daha kalabalık hale geliyor. Bu yüzden orada yaşayanlar için ve özel okula gönderme imkânı olan aileler için özel kolejleri öneriyorum.

Fatih kolejler açısından kendini geliştirebilmiş bir semttir aslında. Ancak her kolej istenilen kalitede olmuyor.  Kolej, Avrupa’da orta eğitim sonrası eğitim veren okul olarak geçmektedir. Türkiye’de ise yabancı dil ağırlıklı eğitim veren lise ve dengi okullar olarak bilmekteyiz.  Aslında özel okul kelimesini de kısmen kapsıyor diyebilirim. Özel okul olarak değinecek olursak, özel kreşler, anaokulları, ilkokul, ortaokul şeklinde sıralayabiliriz.  Sonuç olarak çocuğunuz üniversiteye gelene kadar böyle özel okulda yetiştirilmesini daha avantajlı buluyorum.

Özel Okulların Avantajları:

• Özel okullardaki öğretmenler direk atanarak gelmez, özel sınavlardan geçer ve en uygun yöntemler ile istihdam edilirler.
  • Genel anlamda özel okullardaki eğitim sistemi daha sağlam ve kalitelidir.
  • Öğrencilerin daha iyi bir eğitim alabilmeleri için ek etütler verilmekte, özel aktiviteler yapmaktalar.
  • Sportif alanda ve sanat alanında daha ileri seviyede eğitim vermekteler.
  • Devlet okullarında pek bulunmayan ve zor bulunan birçok imkan özel okullarda daha kolay bulunmaktadır. Çocuklar bu sayede istedikleri şeyi araştırma ve inceleme fırsatı yakalıyor.
  • Sınıfta sayı bakımından daha az sayıda öğrenci bulunmaktadır.
  • Öğretmenler de daha ilgili bir şekilde çocuklarla ilgilenme şansı buluyorlar.

Tüm bu saydığım avantajlara daha fazla şey de eklemek mümkündür. Birçok bakımdan özel okullar daha avantajlıdır zaten. Ancak burada devlet okulları kötüdür demiyorum. Sadece imkanı olan herkes özel okula gönderebilirse daha iyi olur diyorum. Fatih bölgesindeki kolejler de sayısal bakımdan çok değildir. Güzel ve kaliteli bir eğitim arıyorsanız eğer Drc Kolejlerini tavsiye edebilirim. Drc kolejleri yukarıda olan tüm avantajları sağlamakla beraber aynı zamanda yenilikçi bir eğitim sistemi de uygulamaktadır. Yeniliklere  açık ve yurtdışı eğitimlerini de takip eden kaliteli kolejlerin başında geliyor.