Dershane ve Kurs Eğitimi

Dershane ve Kurs Eğitimi nedir onu bilmek gerekiyor.Vikipedia Özgür ansiklopedi tam olarak bunun için güzel bir yazı hazırlamış.Yayınlamak faydalı olacaktır;

Dershane, öğretim ile beraber öğrencinin duygusal, bilişsel ve davranışsal özelliklerinin artırılmaya çalışıldığı, bünyelerinde rehber öğretmenlerin bulunma şartı olan kurumdur.

Temelde iki kategoride, Teog ve YGS-LYS, Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredat programlarında yer alan konuların ve hedef davranışların belirli bir zaman ölçeğinde öğrenciye aktarımı, öğrencinin verili konularda test edilerek yeterliliğinin ölçüldüğü, tüm işlemlerden sonra bireysel değerlendirme ile eksik kalınmış olan alanlarda işlemin yeniden başlatıldığı özel öğretim kurumlarıdır. Yasal olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na ve Talim ve Terbiye Kuruluna bağlıdırlar.