Derece Koleji

Derece Kolejleri öğretmenleri, konu alanına hakim, konu alanına giren kavram, ilke ve genellemeleri özümsemiş, bunları diğer konu alanlarıyla ve günlük hayatla ilişkilendirerek alanındaki gelişmeleri yakından izleyebilen genç deneyimli eğitimcilerden oluşur.

Derece Kolejleri öğretmenleri, öğrenci gelişimi boyutunda öğrenciyi tanıma becerisine sahip, bireysel farklılıkları görebilen, öğrenci gelişimi ile öğrenmesi arasında bağ kurabilen, öğrenciyi güdüleyici etkinliklerde etkinlikler de bulunabilen, sempatik, öğrencinin problemlerinin çözülmesinde yardımcı olabilen eğitimcilerden oluşur.

Başarılı olma yolunda bir iyilik hareketi olan Derece, işin ana içeriğinde seçtiği öğretmenleriyle 8000 in üzerinde öğrencinin hayatına imzasını atmıştır.Derece öğretmenleri ;mesleğini çocukları sevdiği için tercih eden, özverili ,ailesinde muhakkak bir öğretmen bulunan, en az 5 yıl tecrübeli veya Türkiye'nin saygın üniversitelerinin eğitim fakültelerini(BOĞAZİÇİ, MARMARA, ODTÜ ,İSTANBUL ,İTÜ ,GAZİ ,DOKUZ EYLÜL) bitirmiş ,pedagojik formasyonunu tamamlamış seçkin bireylerdir.