EĞİTİM KOÇLUĞU

Eğitim koçluğu sistemi; öğretmenlerin tamamen öğrencileriyle güçlü bir iletişim içerisinde olmasını odak tutan bir sistemdir. En az ailelerin çocukları ile kurduğu kadar güçü bir bağ oluşturulması hedeflenir. Özel okullar ve kolejler bu sistem de bunu uygulamaya almalıdırlar.

Eğitim koçluğu ismi üzerinde sürekli öğrencinin eğitim,sınav,gelecek kaygısı,okul durumları,hayat düzeni,kişisel başarıları gibi alanlarda yol gösterici çözümler sunan bir süreç programını oluşturan planların tümünü hazırlar.

Peki eğitim koçluğu programlarını öğrencilerimize ne gibi artılar katabilir.

• Yüksek başarı oranı belli başlı yol gösterici programlar oluşturulduktan sonra izlenecek yolun ardından ulaşacağımız noktadır.
  • Öğrencinin eğitim hayatındaki her şeyidir.
  • Kurumda veliyi ve öğrencimizi temsil eder.
  • Öğrencinin çalışma programlarını organize etmekte yarar sağlarken bunu en iyi şekilde yapar.
  • Öğrenemediklerini belirleyen; bu doğrultuda etütler ve soru çözümlerini organize eden en az beş yıl tecrübeli eğitimcilerdir.
  • Az sayıda öğrenci ile ilgileniyor olmaları ise başarı oranını artırır.Bu eğitimciler en fazla 9 öğrenciyle ilgilenirler.
  • Eğitim koçlarımız velilerle düzenli görüşmeler yapıp sonuçlarını rapor ederler.

Özel okullar eğitim koçluğu sistememiz, kolejler kapsamında değerli biçimler de yön verilmektedir.